HUR MAN GÖR ETT MOODBOARD


Nu tänker du säker, vad sjutton ska jag ha ett sånt till, och hur ska jag få ihop ett sånt? Men det är det enklaste i världen. Jag lovar. Spendera några dagar/veckor med att samla tidningsutklipp, tygprover du gillar, en stenbit kanske, plockade färgprover, ett blad från trädgården kanske? Ett moodboard är en vision och ett redskap för dig att hitta rätt. Att hitta din stil. Börja med att slänga ett öga på fliken "Hur man väljer material".  

15C3C431-5145-462A-9F8A-90AC95093212
669769DE-BE8F-4922-BA96-D32B41F7074A
AC81D819-2F4B-43ED-A5D5-E7AB6E50BCB0

DITT FÖRSTA MOODBOARD


När du gör ett moodboard, samla ihop alla dina tidningsklipp, materialprover, prylar och allt vad det kan vara.

Lägg upp allt på en pappersskiva eller en träskiva. blanda och flytta runt. Känn efter under tiden, och stll hela tiden frågan om "är det här jag"?. När det är klart, limma/stifta fast allt, och gå och lägg dig.


I morgon tar du en titt igen på ditt moodboard.

See Mor

DAG 2 PÅ DITT MOODBOARD


Har du sovit på det nu? Man ser alltid saker med nya ögon när man sovit på det. Nu är det dags att hitta de röda trådarna. Vilka former, färger, material är genomgående? Skriv ner dessa och sätt dig ner och gå igenom dessa.


Det viktiga är att hitta din stil i detta, vad är det som utmärker sig, och sedan ta det till steg 3 i attjobba med en moodboard.

See More 

planera innan du gör om, renoverar och inreder ett rum. Gör ett moodboard .
hur inreder man ett hem? tips på hur du inreder hemma

STEG 3 SPAR NER OCH ANVÄND


Nu när du har hela grunden, ta en bild på ditt moodboard och spar den på din smartphone. Då har du alltid den med när du är ute på jakt. Dessutom i högupplöst så du enkelt kan zooma in och se material och färger som du använt i ditt moodboard. 


Det viktiga är nu att alltid följa din moodboard när du handlar inredning m.m. Det blir billigare i längden och du kommer inte ha massa "felköp" som du sedan få fylla garaget med.See More 

DIGITALT


Gör moodboard i en app eller via en hemsida. Pintrest är riktigt bra plattform där du kan pinna ner allt som du hittar på nätet, sortera in dessa i olika rum, och sedan samla bilderna och skriva ut. 


Eller gör ett kollage i din telefon. Idag dinns en uppsjö av appar för moodboards och visionboards. Det är bara att sätta igång!

See More